Schuiframen

Met een schuifdeur creëer je één geheel van je interieur en exterieur. In de zomer kan je ze ruim openzetten om binnen te verluchten en in de winter kan je lekker warm binnen zitten met toch een ruime kijk naar buiten.

Schuifdeuren of schuiframen

Ze zijn in verschillende soorten en kleuren te krijgen. Hieronder ontdek je het verschil tussen monorail, duorail en drierail.

47215566 1977400212345051 5511800512426541056 o

 

Monorail 

 Een monorail schuifraam bestaat uit een vaste glaspartij die in de kader wordt geplaatst en een bewegende vleugel die als schuifdeur dient. De grote glaspartij in het vaste gedeelte draagt bij tot de strakke en minimalistische look van het schuifraam. 

 

Duorail

Een duorail schuifraam bestaat uit een vaste kader waarin twee vleugels worden geplaatst. Vaak wordt één vleugel als vast gedeelte gemonteerd, maar beide vleugels kunnen indien gewenst ook als schuivend element fungeren. De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een symmetrie in de look van het geheel.  

Drierail

Een drierail schuifraam bestaat uit een vaste kader waarin drie vleugels worden geplaatst. Vaak wordt één vleugel als vast gedeelte gemonteerd, maar alle vleugels kunnen desgewenst ook als schuivend element fungeren. Twee derde van het schuifraam kan worden geopend.