Schuiframen en vouwramen in 3 stappen

In drie stappen naar jouw ideale schuifraam

Stap 1

Kies je systeem

Onze schuifraamsystemen zorgen er het hele jaar door voor dat de schoonheid van binnen en van buiten in elkaar overlopen. Onze vouwdeursystemen bestaan uit iets meer zichtbare profielelementen, maar kan je dan weer volledig openzetten. Maak hier kennis met onze verschillende systemen voor schuiframen en vouwdeuren.

Stap 2

Kies de opengaande delen

Afhankelijk van je wensen en de architecturale vereisten van je woning kan je kiezen tussen monorail, duorail en drierail. Hoe meer rails, hoe meer mogelijkheden om vleugels te verschuiven.

Stap 3

Kies uit schuif of hefschuif

Voor een vlotte opening en sluiting kies je ten slotte ook nog tussen een schuifsysteem of een hefschuifsysteem. Beide types zijn toepasbaar binnen verschillende oplossingen zoals ConceptPatio 130 en ConceptPatio 155. MasterPatio is alleen beschikbaar in de hefschuifvariant.

Stap 1

Kies de opengaande delen

Monorail

Schuifraam met één rail
 

Zoals de naam aangeeft, is een monorail een schuifraam met maar één rail. Monorail-schuiframen bestaan uit een vaste glaspartij en een opengaande vleugel, die als schuifraam dient.

Het vaste gedeelte bevat meer glas en minder profiel dan een duo- en drierailsysteem, waardoor het strakker en minimalistischer oogt.

Duorail

Dubbele rails voor optimale symmetrie

Dit is doorgaans het standaard-systeem en heeft dubbele rails. Een duorail bestaat uit een vast kader met twee identieke vleugels erin. Eén vleugel kan vast gemonteerd worden, maar beide vleugels kunnen ook als schuivend element fungeren.

De identieke vleugels en gelijke glaspartijen zorgen voor een mooie symmetrie. Je kan ook kiezen voor een dubbel duorail-schuifraam, met twee vaste en twee opengaande delen. Zo krijg je een schuifraam met een opening in het midden.

Drierail

Drie rails voor maximale openheid
 

Een drierail-schuifraam bestaat uit een vast kader met drie vleugels, op drie rails. Je kunt twee vleugels openschuiven om maximale openheid te creëren. Omdat je de twee schuivende delen tot over het vaste deel schuift, krijg je een opening die twee derde van de totale breedte van je schuifraam omvat.

ConceptFolding 🅁

Estethisch en veelzijdig vouwdeursysteem 

• Voor energiezuinige bouwprojecten (van renovatie tot lage-energiewoningen).

• Zowel gewone als slanke variant.

• Vouwdeur kan uit 2 tot 8 vleugels bestaan tot 1,2 m per vleugel.

• Hoogte tot 3 m.

Vouwdeuren bieden heel specifieke voordelen. Zo kan je ze volledig openen, bijvoorbeeld wanneer je volop wilt genieten van het goede weer. Klaar om de vele mogelijkheden van hoogkwalitatieve vouwdeuren te ontdekken? Dan moet je zeker eens kennismaken met ConceptFolding van Reynaers Aluminium. Dit systeem garandeert altijd hoge isolatiewaarden.

 

Wil je graag naar buiten kijken?

Stap 2

Schuif of hefschuif

Schuifsysteem

Bij een standaard schuifraam verschuif je de opengaande vleugel bij het openen. Binnen dit systeem zorgen borstels voor de dichting.

Hefschuifsysteem

In een hefschuifsysteem wordt de opengaande vleugel eerst opgetild, zodat je hem daarna makkelijk kunt verschuiven. Betere prestaties op vlak van wind- en waterdichtheid dankzij de rubberdichting. Liever nog meer gebruikscomfort? Dan kan je ook kiezen voor een geautomatiseerd openingssysteem.

Wil je graag naar buiten kijken?

Stap 3

Kies je systeem

ConceptPatio 130 🅁

Dé standaard in schuifraamsystemen
 

• Voldoet aan standaard energienormen (van renovatie tot lage-energiewoningen).

• Breedte profiel is 98 mm.

• Hoogte tot 2,7 m, de opengaande vleugel tot 300 kg.

Dit systeem van Reynaers Aluminium is uitgegroeid tot de standaard in schuifraamsystemen voor nieuwbouw en renovatie. Het voldoet niet alleen aan alle moderne energienormen: de versie ConceptPatio 130 HI maakt zelfs nog hogere isolatiewaarden mogelijk.

ConceptPatio 130 leent zich tot talloze architecturale toepassingen tot een hoogte van 2,7 m en voor glasgewichten van de opengaande vleugel tot 300 kg (bij de opengaande vleugel). Kies voor de uitvoering Slim Chicane met slanke middenstijl (98 mm naar 50 mm).

MasterPatio 🅁

Meesterlijk slank én superisolerend
 

• Superieure isolatie (van renovatie tot passiefbouw).

• Breedte profiel is 87 mm.

• Hoogte tot 3,6 m, de opengaande vleugel tot 400 kg.

Dit innovatieve schuifraamsysteem maakt totale geveloplossingen mogelijk en vormt de perfecte combinatie met de MasterLine-reeks. Daarnaast is het heel duurzaam, onder meer dankzij een sterke energieprestatie die het geschikt maakt voor passiefbouw. Ook op esthetisch vlak tilt Master Patio je woning naar een hoger niveau.

Zijn slanke, strakke ontwerp voegt pure schoonheid toe en zorgt voor meer natuurlijke lichtinval. Bovendien biedt het enorm veel architecturale opties, dankzij glasgewichten van de opengaande vleugel tot 400 kg, hoogtes tot 3,6 m én talloze mogelijke configuraties. Kies voor de uitvoering Slim Chicane met slanke middenstijl (87 mm naar 50 mm).

Hi-Finity 🅁

Minimalistisch design met dit ultraslanke schuifsysteem

• Superieure isolatie (van renovatie tot passiefbouw).

• Ultraslank design: geen zichtbare profielen.

• Hoogte tot 4 m, de opengaande vleugel tot 300 kg (tot 750 kg indien gemotoriseerd).

Hi-Finity maakt zijn naam helemaal waar. Dit innovatieve systeem, een echt Belgisch ontwerp, bereikt grote hoogtes en creëert een gevoel van oneindigheid. Dankzij zijn ultraslanke design maakt het immers grote glasoppervlaktes mogelijk.

Denk daarbij aan een glasgewicht van de opengaande vleugel tot 300 kg (750 kg mits automatisatie) en hoogtes tot 4 m. Nog nooit waren schuiframen zo licht en onzichtbaar: het summum van duurzame schoonheid. Dankzij zijn sterk isolerend vermogen past Hi-Finity bovendien ook bij passiefbouwprojecten.

Een high-end oplossing dus, en een exclusieve categorie in het aanbod van Reynaers Aluminium. Standaard is de middenstijl bij Hi-Finity ultraslank met een aanzichtbreedte van 40 mm.

Schuco AD150

Schuco AD167

Schuco AD219